Dilluns, 18 De Febrer De 2019
Pl. de l'Església, 1, Agramunt - 25310
Telèfon: 973 390057 Fax:

El Torró i la Xocolata

27/10/2011

TORRÓ D'AGRAMUNT

Foto

Uns ingredients de primera qualitat són la base per l'elaboració del Torró d'Agramunt. Les avellanes, la mel, el sucre i la clara d'ou barrejats i disposats entre dues oblies de pa d'àngel, donen lloc al Torró d'Agramunt.

La mel, les ametlles i les avellanes són ingredients de la nostra terra, que han estat presents ja en les primeres civilitzacions del Mediterrani i que perduren fins als nostres dies. Aliments que han ajudat a configurar la nostra cultura i que han representat any rere any una font nutricional molt beneficiosa per la salut. És meritori doncs mencionar el Torró d'Agramunt com un clar exponent de la beneficiosa dieta mediterrània.

L'elaboració del Torró d'Agramunt ha perdurat generació rere generació. Una acurada tria dels ingredients i una preparació lenta i exacta d'aquests són el secret d'un procés d'elaboració lent i feixuc del Torró d'Agramunt.

Encara que continua essent un ofici artesà, actualment, gràcies a les noves tecnologies, la feina resulta menys pesada.27/10/2011

LA XOCOLATA A LA PEDRA

Foto

La vila d'Agramunt té una llarga tradició d'elaboració de xocolata que arrenca a finals del segle XVIII i és una de les especialitats més reconegudes de la vila. Tot i que s'han mecanitzat algunes parts del procés, es mantenen els mètodes artesanes d'elaboració.

Elaborada exclusivament amb cacau, antigament mòlt sobre una pedra (de aquí ve el non), sucre de canya i algun aromatitzant natural, com vainilla o canyella, en resulta una xocolata granulada i de color fosc. Distingeixen a la xocolata a la pedra feta a Agramunt els mètodes tradicionals de torrat i mòlta en calent del cacau. Es presenta en rajoles gruixudes, de daus també gruixuts que, tot i que està preparada per ésser ratllada per prendre desfeta, també es pot menjar sencera, amb pa o pastes i per aromatitzar plats salats.
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web