Dilluns, 18 De Febrer De 2019
Pl. de l'Església, 1, Agramunt - 25310
Telèfon: 973 390057 Fax:

Fires, festes i mercats

23/10/2012

FIRA DEL TORRO I LA XOCOLATA A LA PEDRA

Foto


L'inici de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta a l'any 1988 quan a iniciativa del Foment Pro-Mercat d'Agramunt i Comarca es va organitzar un mercat dedicat al torró. La bona acollida que va tenir la iniciativa va animar als organitzadors a obrir la participació a altres sectors i el 12 d'octubre de l'any següent es va celebrar la primera Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra. De llavors ençà la fira ha evolucionat i actualment és un punt de referència dins el calendari firal de les Terres de Lleida. Actualment se celebra el segona cap de setmana d'octubre.

 

Els objectius d'aquesta fira són

Consolidar i potenciar el torró i la xocolata com a referents de la gastronomia d'Agramunt.

Atraure públic final i visitant de qualitat, interessat en la gastronomia.

Convertir-se en el punt de trobada del món del dolç.

Ser un espai d'intercanvi de coneixements, d'afirmació sectorial, de mostra culinària i de promoció turística del territori.

Informació addicional

18/10/2013

MERCAT SETMANAL

Foto


Cada dimecres s'organitza un Mercat al casc antic amb un gran nombre de parades de productes diversos


23/10/2012

CARNAVAL D'AGRAMUNT

Foto


L'any  1987 a iniciativa de diverses entitats i veïns a nivell particular es va recuperar la festa del carnestoltes que s'havia celebrat fins als anys 30.

En aquesta primera edició de 1987 hi van participar 10 colles i a poc a poc ha anat evolucionant fins a l'actualitat  en que la festa s'ha convertit en multitudinària amb més de quaranta colles participants i més d'un miler de persones desfilant a la rua.

Actualment, a part del concurs de carrosses i comparses s'ha anat introduint diferents categories com el concurs de disfresses casolanes, el concurs d'establiments o el concurs de balcons.

L'any 2011 es va celebrar el 25è aniversari de la recuperació del carnaval. Per aquest motiu es va crear el símbol de la Xurripampi una ceba que passarà a ser la mascota del carnaval. Aquesta va ser creada per l'artista agramuntina Olga Cortadelles.


23/10/2012

AGR'AUTO: FIRA DEL VEHICLE D'OCASIÓ

Foto


Aquesta fira, impulsada per la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament d'Agramunt, com a objectiu la potenciació del mercat de vehicles usats en particular i, a un  nivell més general, la dinamització del món firal i comercial agramuntí.

La fira normalment se celebra a finals de Febrer.

En la propera edició d' AGR'AUTO, podrem trobar una exposició de turismes a tots els nivells, de quilòmetre zero i de gerència i de com a màxim 5 anys. També s'oferiran un conjunt d'activitats per poder passar un  bon dia amb la família tot gaudint de la nostra fira.


26/01/2017

MERCAT DEL TRASTO

Foto


Agramunt acull durant el mes de maig el Mercat del Trasto. Iniciativa sorgida l'any 2013 des del Departament de Fires i que es va consolidant any rera any.

Ubicat a la plaça del Pou amb unes quaranta parades amb la mateixa finalitat, donar valor a uns objectes ja usats i en bon estat, per tal que es puguin convertir en coses útils per a altres persones. Una petita fira on cada paradista decideix si vol vendre, intercanviar o donar els articles de la seva parada.


23/10/2012

MALACATUM

Foto


La Malacatum és la festa de la diversitat a Agramunt. La festa té lloc al passeig Brufau on els diferents col·lectius munten unes carpes on hi ha una mostra de gastronomia típica del seu país, a més a més i ha demostracions de balls típics de cada zona participants.

La Malacatum se sol celebrar un diumenge del mes de maig.


23/10/2012

PAELLA POPULAR DE SANT JOAN

Foto


Festa popular que se celebra al Passeig del Sió el dia 24 de juny, on tothom que vulgui i per un mòdic preu pot degustar un plat de paella, menjar-se'l al mateix passeig o endur-se'l cap a casa.


24/10/2012

FESTA MAJOR

Foto


La Festa Major d'Agramunt se celebra el primer cap de setmana de setembre quan l'estiu es retira i comencem a veure les primeres empremptes de la tardor.

És llavors quan els agramuntins obren les portes de la nostra vila i les seves cases per convidar a familiars i amics a gaudir de la nostra gran Festa Major.

Aquests dies de festa i tradicions ens uneixen com a poble i ens fan sentir a tots encara més agramuntins.


23/10/2012

8 DE DESEMBRE: MERCAT DE NADAL

Foto


El pont de la Puríssima propicia sortir al carrer per adquirir tot el que cal per al Nadal. Agramunt ho concentra, el dia 8 de desembre, al centre històric de la vila, al reclam del mercat de Nadal. Una trentena de parades d'establiments locals i de fora ens ofereixen guarniments per a l'arbre, figuretes de pessebre, caves, formatges i, òbviament, els autòctons torrons i xocolates. Complementa el mercat una mostra d'animals que solen ser protagonistes a les taules nadalenques, com poden ser els galls d'indis, pollastres, faisans, conills, perdius, ànecs, oques...Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web