Dimecres, 23 De Gener De 2019
Pl. de l'Església, 1, Agramunt - 25310
Telèfon: 973 390057 Fax:

Espai Guinovart

09/01/2013

FUNDACIÓ PRIVADA ESPAI GUINOVART

Foto


L'Espai Guinovart està emplaçat en l'actual plaça del Mercat, on antigament hi havia un convent mercedari, que després va ser transformat en escola, i finalment enderrocat l'any 1930. L'organisme Regiones Devastadas va reconstruir alguns edificis d'Agramunt que havien estat afectats pels bombardejos de la guerra Civil i va encarregar a l'arquitecte Pere Domènec Torres que construís un mercat allà on hi havia hagut el convent.

Aquest mercat es va mantenir en actiu fins al seu declivi als anys 80, degut a la manca de funcionalitat i als nous usos comercials.

L'any 1990 s'inicien les obres de reforma del mercat per a un nou i singular projecte: Espai Guinovart d'Agramunt.

L'any 1994 finalitzen les obres d'habilitació i el 2 de juliol del mateix any té lloc la inauguració de la seu de la Fundació Privada Espai Guinovart, amb una superfície total construïda de 650 m2 i una superfície total ocupada de 580 m2.

L'edifici està format per una gran nau rodejada per porxades laterals. A cadascun dels arcs hi havia una parada del mercat. Ara, reconvertits en galeries, mostren, de manera rotatòria, la Col·lecció de la Fundació. El gran espai central, ocupat anteriorment per parades obertes, ara acull un mural i dues instal·lacions fetes especialment per al lloc: el Mural de les quatre estacions, La cabana i L'era.

L'Espai Guinovart és un centre d'art contemporani amb una trajectòria de quasi divuit anys, que ve marcada principalment per la voluntat de Josep Guinovart de crear un espai per a la creació i la promoció de l'art contemporani i, a la vegada, un espai amb la seva obra exposada permanentment. Una obra que gira entorn a Agramunt, al seu territori, al seu paisatge i a la seva gent, fet que li dóna una singularitat plàstica i conceptual excepcional i que parteix d'una ferma aposta per allò local amb voluntat d'esdevenir universal.

La seva no és una obra descriptiva. No imita el món exterior sinó que el crea. Guinovart, apoderant-se de l'espai, crea un món nou obert a la pròpia memòria de l'espectador. Tres elements centrals, el Mural de les Quatre Estacions, La Cabana i L'Era obliguen al visitant a recuperar vivències com el cicle vital, l'hàbitat en relació amb la natura... i a submergir-se en un univers d'objectes que depassen el seu significat immediat per esdevenir símbols,  paisatge interior.

HORARIS
Dijous i divendres de 10 a 13h
Dissabte d'11 a 14 i de 17 a 19h
Diumenge d'11 a 14h

JORNADES DE PORTES OBERTES
23 d'abril, Sant Jordi.
18 de maig dia Internacional dels Museus.
31 d'agost, 1 i 2 de setembre Festa Major d'Agramunt
11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

DIES DE TANCAMENT
1 i 2 de gener, Divendres Sant, Diumenge i dilluns de Pasqua.
1 de maig, 24 de juny i 25 i 26 de desembre.

SERVEIS EDUCATIUS
Visites comentades amb Tallers complementaris per als centres educatius.

AMICS DE L'ESPAI GUINOVART
Informació i subscripcions / tel.: 973 390 904

INFORMACIÓ I CONCERTACIÓ DE VISITES EN GRUP
Reserva anticipada/ tel.: 973 390 904
info@espaiguinovart.cat

Informació addicional


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web