Dimecres, 23 De Gener De 2019
Pl. de l'Església, 1, Agramunt - 25310
Telèfon: 973 390057 Fax:

Notícies

06/11/2018

LA POTABILITZADORA D’AGRAMUNT A PUNT PER L’ABRIL


Foto

El pressupost de construcció de la ETAP es finançarà amb subvencions i amb les taxes

L'Ajuntament d'Agramunt està duent a terme els treballs de construcció de la nova potabilitzadora que permetrà substituir l'actual i dotar d'aigua de qualitat al municipi. L'obra s'està duent a terme a través de diferents fases per tal que durant el mes d'abril ja pugui entrar en funcionament.
 
Concretament estan previstes tres fases. La primera fase, que ja està en marxa, és la construcció de la pròpia planta potabilitzadora; una segona fase permetrà connectar la nova instal·lació amb el municipi i, finalment, una tercera fase dotarà d'una petita estació al nucli d'Almenara, ja que per motius geogràfics era inviable connectar la població amb Agramunt.
 
Per tal de poder dur a terme aquest gran projecte que té un pressupost de 648.473 euros, l'Ajuntament d'Agramunt compta amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua de 242.763 euros, una aportació de CASSA de 42.967 euros prevista ja al contracte i la resta es complementarà a través de tarifes. Per aquest motiu, durant la sessió plenària celebrada el passat dilluns 29 d'octubre, l'Ajuntament d'Agramunt va aprovar un increment dels preus de la taxa pel servei d'aigua. Concretament, els nous preus que s'aplicaran en l'exercici de l'any 2019 preveuen un augment de 0,054 euros per m3 i una quota d'inversió mensual de 0,668 euros. L'acord es va prendre amb els vots a favor d'Acord d'Esquerra i el vot en contra del grup de Convergència i Unió.
 
Cal tenir en compte que amb els nous preus aprovats, Agramunt passarà de 0,7558 euros/m3 a 0,8094 euros/m3 i se situarà al lloc 392 d'un total de 948 municipis de Catalunya. Per l'Ajuntament d'Agamunt aquesta és una obra molt important per al municipi i que potser s'hauria d'haver fet molt abans. Cal recordar que l'any 2011 l'ACA ja va concedir una subvenció de 308.068 euros a l'Ajuntament d'Agramunt i l'equip de govern del moment hi va renunciar.
 
Amb la posada en funcionament de la nova planta potabilitzadora, es posaran fi als problemes històrics de subministrament que ha patit Agramunt. A més, es podrà garantir el subministrament i la qualitat de l'aigua de boca a tot el municipi i complir els tres objectius que s'ha proposat l'Ajuntament d'Agramunt amb aquesta actuació: donar solució als problemes de terbolesa de l'aigua dels pobles agregats, pensar amb una obra de futur ja que l'actual potabilitzadora és del 1985, i aconseguir tenir una única xarxa de distribució.
 
  
 
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web