Dilluns, 18 De Febrer De 2019
Pl. de l'Església, 1, Agramunt - 25310
Telèfon: 973 390057 Fax:

Notícies

08/06/2018

“RASTRES” ÉS LA TEMATICA ESCOLLIDA DEL 5è CURS ART I TERRITORI


Foto

Agramunt ha presentat avui la cinquena edició del curs AiT que organitza amb la col·laboració de la Universitat de Lleida

L'Ajuntament d'Agramunt ha presentat aquest matí la cinquena edició del curs destiu Art i Territori que organitza de forma conjunta amb la Universitat de Lleida. La presentació ha comptat amb la presència de lalcalde dAgramunt, Bernat Solé; la regidora de cultura i la regidora deducació a lajuntament dAgramunt Dolors Ricart i Mercè Cases; la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Maria Guinovart; el gerent de la Fundació Lo Pardal, Pau Minguet; la coordinadora del curs Maria Codorniu i lartista i ponent del curs, Cristina Cuñat. 
 
Sota la temàtica Rastres el curs es farà els propers 4, 5 i 6 de juliol a Agramunt i al llarg dels tres dies es treballaran els rastres en un sentit físic i metafòric. Seran leix central del curs i el focus de les intervencions, xerrades, tallers, itineraris i projectes que ha proposat lequip dartistes i ponents que impartiran el curs, cadascú des de la seva pròpia mirada. 
 
Lalcalde dAgramunt, Bernat Solé, ha destacat el reconeixement que rep el curs amb el recolzament de la Universitat de Lleida fet que li dóna un gran prestigi. Relacionat amb la temàtica denguany, ha posat en valor el fet que sutilitzaran diferents espais urbans dAgramunt que ajudaran a reforçar la idea dels rastres com la idea que ens van deixar els avantpassats, però com una mostra del present que deixaran empremta en un futur. 
 
Els edificis de les dues fundacions, el museu Espai Guinovart i els edificis de Lo Pardal, conjuntament amb la casa Duran i Sanpere de Cervera seran els espais interiors on simpartiran les sessions a porta tancada. De totes maneres, i molt lligat amb les intervencions que es faran relacionades amb la temàtica denguany, també es faran sessions al Parc de Riella i en diferents espais urbans dAgramunt. 
 
Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Josep Guinovart, ha destacat durant la seva intervenció la importància daquest intercanvi de col·laboracions entres les dues fundacions. També ha explicat com aquest curs és una plataforma per donar veus a altres maneres i formes de mirar el paisatge. Per la seva part, Pau Minguet, gerent de la Fundació Lo Pardal, ha posat en valor el fet de treure la cultura de les aules, i fer que els alumnes visquin i aprenguin des del territori duna manera diferent. Coincidint amb Guinovart, també creu que el curs farà repensar als participants sobre la forma que tenim de mirar i interactuar amb el paisatge. 
 
Durant l'acte, shan exposat els continguts i els ponents que formaran part del curs. Entre aquests Glòria Jové, Cristina Cuñat, Matías Tolsà, Joan Riveradevall, David Esterri o Màrius Torrents. Cristina Cuñat, present a la presentació ha explicat en què consistirà la seva sessió: un taller pràctic on els participants aprendran el procés de fabricació dun mosaic hidràulic. Durant la presentació ha explicat que els alumnes aprendran a fer ús de la premsa, dels motlles i dels pigments que els permetran conèixer la tècnica de fer mosaics de fa més de150 anys. 
 
Les inscripcions al curs ja estan obertes i sespera consolidar els nombre dinscrits dedicions anteriors. 
 
Trobareu tota la informació sobre el curs al web: http://www.artiterritori.cat
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web